Hier vind je nog alle rust en ruimte. In de zomer druk bezocht door talloze watersporters en in de andere jaargetijden bijzonder populair bij de liefhebbers van natuur en rust. Stevige wandelingen door uitgestrekte velden, genieten van een bezoek aan een van de vele pittoreske dorpjes of gewoon op een bankje wegdwalen in een mooi boek.

UItwaaien op het meer

Kanoën, suppen, zeilen .. volop mogelijkheden om de Fluessen en de omgeving te verkennen. In de directe omgeving zijn er volop mogelijkheden voor het huren van een sloep of zeilbootje. Een zeilbootje (Polyvalk) kan je huren bij het naastgelegen zeilcentrum Allemansend. Bij Watersportcentrum De Fluessen is het mogelijk een kano, sup of sloep te huren.

Tip: Op korte afstand ligt het eiland Langehoekspolle (ook wel Konijnen-eiland genoemd). heerlijk om aan te meren en te zwemmen op het strandje.

DE elf steden

Bezoek (een aantal van) de Friese elf steden. Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is het om de steden te voet, fietsend of varend te bezoeken. Elke stad heeft haar eigen charme en ook de grootte verschilt: Zo telt Sloten ca. 700 inwoners en heeft Leeuwarden er meer dan 120.000.

Vanaf Elahuizen is bijvoorbeeld Sloten 15 minuten rijden, IJlst en Sneek zo’n 30 minuten en Hindeloopen 20 minuten.

Onze tips: eet een frietje bij Friture de Stadswaagh in Sloten of ga lunchen bij Royaal belegd in Sneek.

Natuur

In de directe omgeving vind je veel bossen en heerlijke natuur om in te wandelen of fietsen. Zo ligt voor de natuurliefhebbers, het adembenemend mooie Gaasterland op maar 10 km van Elahuizen en kunnen vogelspotters hun hart ophalen in Het Zwin (3 km vanaf het huisje).

Tip: een wandeling in Het Rijsterbos (in Gaasterland), één van de bekendste bossen in Friesland.